Föreningen

Uppsala Biodlareförening är en av landets äldsta biodlarföreningar. Vi har över 200 medlemmar, med och utan egna bin.

Vill du engagera dig i föreningen – vara med och sköta bigården, stå på marknader, eller på något annat sätt bidra till föreningens verksamhet och utveckling: hör av dig! Kontaktformulär hittar du nederst på sidan.

Organisation

Föreningens arbete leds av en styrelse. Bigårdskommitté, honungsbedömningskommitté och marknadsresursgrupp ansvarar för verksamheten inom respektive område. Dessutom finns valberedning och revisorer. Funktionärer arbetar ideellt. Medlemmar kan hitta kontaktuppgifter till funktionärer här.

Uppsala biodlareförening är en av nio föreningar som tillsammans utgör Uppsaladistriktet av Sveriges Biodlares Riksförbund, SBR. Uppsaladistriktet har en egen styrelse och ordnar föreningsgemensamma aktiviteter. Kontakta distriktsstyrelsenSveriges Biodlares Riksförbund är intresseorganisation för landets biodlare. Kontakta SBR.