Var med och lär dig mer om hur vi bedömer honungskvalitet utifrån krav på renhet, konsistens, vattenhalt, lukt, smak, färg och även förpackning.
Du är välkommen med och utan honung.
Läs på i honungsbedömningsreglementet vad som gäller.
När: Tisdag den 18/9 kl 18.00 – 20.00
Var: Vuxenskolan Uppsala, Kungsängsgatan 12, 1tr.
Anmälan: senast den 14/9 till info@uppsalabiodlare.se.
Inlämningen i september
Honungsburkar för bedömning kan lämnas in tisdag den 4/9 kl 17.00-19.00 på Jälla, på sista öppet hus för säsongen. Det går också bra att lämna burkar som ska bedömas till Jan Rosenfeld, telefon 070-5435441.
Honungsbedömningskort ska lämnas in tillsammans med burken. Ladda ner det från SBR här. Läs också och genomför Bihusesyn.
Vill du ha tillbaka honungsbedömningskortet i original, så lämna med ett frankerat och adresserat kuvert tillsammans med burken. I annat fall får du besked per e-post.
Inlämning vid årsmötet
Till årsmötet blir det en till chans att lämna in honung för bedömning.
Godkänt resultat vid honungsbedömning är ett krav för få köpa Biodlarnas etikett.
Läs mer om honungsbedömning på SBR:s hemsida.
Honungsbedömningskommittén